Військова-тактика, школа виживання, стройова та самооборона на військовому зборі


Кожен ранок вишколу починався з відкриття дня. Рої шикуються, доповідають про наявність особового складу. Тим, хто проявив найкраще себе за висновками інструкторів, надається право підняти прапор табору та ввечорі, на закритті дня, опустити його. Бунчужна (начальник вишколу) оголошує тему, над якою потрібно попрацювати та презентувати результат під час вечірньої ватри.

Друого дня учасики військово-патріотичного збору продовжили заняття. Олександр Паращук (друг Лев) навчав основам поводження зі стрілецькою зброєю, провів практичні заняття з військової тактики, робота в трійках. 
У Анатолія Мартинюка (друг Ворон) діти вивчали техніку самооборони (рукопашний бій).
Кожен боєць повен вміти виживати в різних природніх умовах. Анатолій Данелюк (друг Дід) влаштував школу виживання: техніки в’язання вузлів, розпал багаття, переправа та інші цікавинки.

Дисципліна, рівний стрій, правильне виконання команд – без стройової підготовки не обходяться наші військові заняття, а тренує наших юних захисників Юрій Коноплянко.
По завершені занять, друг Лев та Сергій Лемешевим (друг Сергій) влаштували випробування на смузі перешкод. Учасники у касках, бронежилетах з макетами автоматів, працюючи в парах, повинні були подолати перешкоди, прикриваючи один одного. Ускладнено завдання було постійними вибухами «гранат».
Ввечорі, зібравшись біля варти, учасники представили сценки, вірші про їхні рої. Поміж виступами лунали пісні та всі веселились приймаючи участь у конкурсах.

_______________________
Організація даного вишколу відбулась за сприянням Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, спільно із Інститутом післядипломної педагогічної освіти області та у співпраці з ГО "Тактична група 4.5.0" , ГО "Дорогою добра" в рамках Комплексної програми з підвищення якості національно-патріотичного виховання дітей та молоді Чернівецької області на 2017-2021 роки.
























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Уроки мужності, як вагомий внесок у вихованні патріотизму

ФОТОВИСТАВКА "ЖНИВА РОЗПАЧУ" НА ЧЕСТЬ ВШАНУВАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Прикордонна служба для учасників вишколу